BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Sunday, October 30, 2011

LiRiK BeRdUa BeRsAtU - ReLeVaN KaH?

Salam semua~~sobsob~~mood malas nak study sudah kembali menyerang...ok titik! Tak mau ler cakap pasal study-study nih..apa barang nak cerita pasal study kat blog aku kan..hehehe~~(poyo)..padahal semua orang dok buat pelik, apsal ler aku tak balik cuti deepavali hari tuh..ye lar buat apa nak balik, bukan aku yang sambut deepavali ok..hahah~~haishh..aku rasa tak lama lagi muncul lar stalker + orang yang bakal menpsikokan aku yang mudah terpsiko di musim-musim exam nih...cess~~geram betol aku bagi sapa-sapa yang kaki psiko nih..menyampah kot aku..erkk~~astafirullah..

Ok..the main point yang aku nak cakap hari nih, pasal lirik lagu yang tengah top sekarang nih. Ok..aku tak nafikan, lagu Berdua Bersatu memang lagu yang menjadi halwa telinga aku lah sejak dua menjak nih..memang aku minat lah lagu nih..well..mungkin sebab lagu nih ala-ala macam lagu KRU yang dulu-dulu tuh kan..Forteen nih pulak memang di bawah KRU..of cos lah lagu pun macam KRU jugak..heheh~~tapi sejak dok sorang-sorang dalam bilik nih (sekarang rumet dah balik maktab) membuatkan aku terfikir tentang lirik lagu Berdua Bersatu nih.

Macam semua sedia maklum, aku memang jenis yang suka hayati lirik lagu terlebih dahulu sebelum nak minat sesebuah lagu tuh. Ok, bila aku hayati lirik nya..bait-bait lirik lagunya (betol ke?) serius, baru aku tersedar yang sekarang nih lirik macam nih dah tak relevan kalau nak dipraktikkan di dunia sekarang..ayat mudah - nak aplikasi dalam hidup orang bercinta..serius aku rasa macam tuh!! kalo lagu nih nak buat halwa telinga buleh laaa, tapi kalo hampa nak praktik dalam hidop berkapel hampa..sila lupakan saja niat di hati tuh..

Bukan nak cakap aku menentang cinta or kapel..tak...aku suka jer cinta..aku suka semua berkaitan dengan hati dan perasaan nih..ambek kau...cuma aku terfikir, dengan macam-macam gejala sosial yang dah berlaku sekarang..aku rasa benda macam nih dah tak buleh digunapakai lagi dah...Why? yeah..aku memang sangat-sangat tak percaya yang kat dunia macam sekarang nih ada lagi laki macam tuh, sama lah dengan perempuan pun..macam lirik di bawah ------>

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

p/s : tiba-tiba terkenang zaman masa tengah berkaseh sayang dulu, entah lar..ada sweet memories..ada yang bad memories..tapi of cos aku ingat yang sweet-sweet jah..muahahah

1 comments:

kukuchimachikumi said...

dgn ex mu kah???hehe

Related Posts with Thumbnails